Преди дни Plovdiv24.bg публикува сигнал на читател, който разказва за започналия строеж

...
Преди дни Plovdiv24.bg публикува сигнал на читател, който разказва за започналия строеж
Коментари Харесай

Ето какво ще строят срещу Денталния

Преди дни  Plovdiv24.bg разгласява сигнал на четец, който споделя за почналия градеж на терен против постройката на Денталния факултет и който пита какво ще се строи. Ето и писмото: "Преди няколко седмици ми направи усещане, че стартира да се работи в "градинката " против Денталния факултет. Реших да ревизира устройствения проект на Пловдив какво планува за това място - мястото тъкмо против Денталния е планувано за СМФ - смесено-производствена зона (складове, зеленина) и за ново учебно заведение или детска градина. Дали обаче всичко това ще бъде изпълнено, или тук ще изникне нещо друго? ".
За да разбере по какъв начин стоят нещата в реалност, кореспондент на Plovdiv24.bg се обърна към кмета на регион "Централен " Георги Стаменов. По думите му теренът е частен и притежателите към този момент са почнали изкопни работи.
Едната част от парцела в миналото е била общинска, другата е била на БДЖ, изясни Стаменов. И Общината, и железниците продават дяловете си. Новите притежатели (както си му е редът) създават Подробен устройствен план, вкарват капиталово желание и от началото на седмицата очевидно са почнали работа по плануваното жилищно строителството, планът - с изключение на всичко, е съгласуван с всички условия за наличност на 100% паркоместа.
Има ли отреждане за детска градина, както се твърди, попитахме още Стаменов. Зам.-кметът показа, че той самият не е чувал земята да има сходно отреждане, ангажирайки се с точна инспекция. От нея излиза наяве, че до 1993-та година отреждането ма терена е за юношески комплекс на име "Орбита ", след 1993-та година е осъществена смяна на статута за публично строителство, а през 2001 година статутът се трансформира още веднъж и става за жилищно строителство и озеленяван. Що се отнася до това, има ли нужда от детска градина в тази зона, то Георги Стаменов разяснява, че ОДЗ "Зора " има задоволителен потенциал. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР